Співпрацюємо, щоб допомагати

9 березня Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко зустрівся з представниками Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Романом Широких і Тетяною Татаріною та Софією Марченко, яка представляє Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

З 2015 року Благодійна організація «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» координує гуманітарну допомогу, захищає права внутрішньо переміщених осіб та ветеранів в усіх областях України (окрім тимчасово окупованих територій).

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України 24 лютого 2022 року, SSS зосередив свою роботу на проєктах гуманітарної допомоги у тих містах, які найбільше постраждали від війни. Разом із місцевими волонтерами та координаторами, усі наші сили направлені на те, щоб зменшити вплив гуманітарної катастрофи на життя людей.  

Присутні на зустрічі заступник міського голови Ірина Харченко, начальник Управління соціального захисту населення Віктор Щербакт а начальник Центру надання адміністративних послуг Наталія Гайдай ознайомили гостей зі станом справ щодо захисту прав і інтересів внутрішньо переміщених осіб у нашій громаді, визначили першочергові потреби цієї категорії людей.

У свою чергу, Роман Широких та Софія Марченко детальніше розповіли про проєкти, які впроваджуються Благодійним Фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез». Зокрема про підтримку спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб (за підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців)

Мета цього проєкту — допомогти системі соціального захисту населення подолати наслідки воєнних дій та окупації. Від червня 2022 БФ досліджував потреби управлінь соцзахисту та надавав їм необхідне технічне обладнання для реєстрації переселенців, проводив освітні вебінари та тренінги, адвокатує права ВПО й консультує їх. Цьогоріч цей проєкт масштабується — підтримуватиме інституції та фахівців соцзахисту з усіх 24 областей країни в партнерстві з Агентством ООН у справах біженців в Україні.

Присутні на зустрічі фахівці обговорили шляхи можливої співпраці та домовилися про подальші кроки у реалізації проєктів. Прийняте рішення створити робочу групу для розробки соціального паспорту Лубенської територіальної громади.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови