Привітали лубенських добровольців

14 березня з нагоди відзначення Дня українського добровольця у Добровольчому формуванні №1 Лубенської територіальної громади відбулося урочисте шикування.

Лубенське Добровольче формування №1 одне з найбільших не лише на Полтавщині, а, мабуть, і в Україні. І хоча офіційно воно зареєстроване у 2022 році, історія Лубенських добровольців почалася ще у 2014 році.  А вже вранці 24 лютого 2022 року сотні людей збиралися під міською радою, щоб боронити своє місто, свою країну. Пізніше частина з них рушила до лав Збройних Сил України, до батальйону територіальної оборони, а інші продовжують патрулювати населені пункти нашої громади, чергувати на блокпостах – охороняти наш з вами спокій у відносно мирному місті.

Про це говорили, вітаючи присутніх на заході, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова Лубенської районної військової адміністрації Сергій Сіряченко, заступник голови Лубенської районної ради Оксана Цимбал. Слова щирої вдячності та найкращі побажання присутнім адресували депутат Полтавської обласної ради Наталія Сухонос та депутат Лубенської районної ради Олег Кулик.

За високу громадянську свідомість, мужність та героїзм, виявлені під час захисту суверенітету та територіальної цілісності держави вірність військовій присязі та з нагоди відзначення Дня українського добровольця Почесною грамотою Полтавської обласної ради було нагороджено полковника запасу командира підрозділу Добровольчого формування №1 Лубенської територіальної громади Володимира Кравченка. Чимало добровольців ДФТГ №1 отримали грамоти, подяки та подарунки від районної та міської влади.

Цього ж дня у Полтаві урочисто вітали добровольців. За зразкове виконання службових обов’язків із захисту територіальної цілісності й незалежності України та з нагоди Дня українського добровольця нагороджено Почесними грамотами обласної військової адміністрації нагороджені 23 лубенських добровольця. У тому числі й командир батальйону Віктор Сивуха.

Звертаючись до бійців свого формування Віктор Сивуха зокрема зазначив, що він пишається тим, що має честь бути командиром такого потужного підрозділу, де служать свідомі, вмотивовані люди, справжні патріоти України.

Всі ми усвідомлюємо, що саме життями, здоров’ям і хоробрістю таких людей зараз виборюється наша свобода і право на існування вільної і незалежної держави.  Це свято справжніх патріотів, людей чіткої громадянської позиції, які сьогодні пліч-о-пліч з армією ЗСУ стоять на смерть заради перемоги над російським агресором. На жаль, чимало з них – мешканці Лубенщини, вже віддали за це життя. Вічна пам’ять їм та нетлінна слава!

Низький уклін також усім, хто долучався і продовжує приєднуватися до лав добровольців в ім’я захисту рідної землі!

Дякуємо воїнам-добровольцям за небайдужість, мужність і патріотизм, за приклад самопожертви, які вони виявляють сьогодні. Війна все ще триває, проте самовідданість добровольців свідчить, що спільними зусиллями ми зможемо очистити нашу українську землю від російських терористів і неодмінно переможемо!

Слава Україні!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови