Про чергову зустріч у форматі "живого" музею

Чергова зустріч у форматі "живого" музею була присвячена історії побудови навколо Києва у Х-ХІ ст. оборонної  захисної системи,  яку історики називають  Змієві вали та заснуванню міст Лубни та Сніпород, як частини Посульської оборонної лінії. Гість музею Олександр Сидоренко розповів про  участь в наукових  дослідженнях, які проводили на Лубенщині  у середині 1980-х років  відомі археологи Юрій Моргунов та Олександр Супруненко.

Учасники зустрічі дізналися про унікальний комплекс городища Сніпород неподалік Лубен, яке збереглося до наших часів та побачили  сучасні світлини Змієвих валів під Лубнами, які  зробив під час своїх недавніх веломандрівок краєзнавець  з Харківщини Сергій Лисенко. Науковий співробітник  музею Тетяна Сафронова, розповіла про події першого місяця повномасштабного вторгнення російських військ, коли Змієві вали, побудовані нашими далекими пращурами, стали на перешкоді танковому наступу ворожого війська на Київ.

Працівник музею презентувала відвідувачам музею унікальний експонат з міста Сніпород - візантійську амфору , передану до  фондів закладу  у 1984 році. В обговоренні  теми зустрічі також взяли участь шанувальники історії з Харкова та Чорнух.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови