Продовжуємо боротьбу з насильством

Насильство в сім’ї – це не та тема яку можна обговорювати жартома. Це тема яка несе страх, сором, відчай. На жаль, проблема насильства, а особливо домашнього насильства є актуальною в нашому суспільстві. Про те, говорити та розв'язувати проблему не так просто. Оскільки жертви що потерпають від насильства в сім’ї настільки емоційно скуті, та залякані, що «виносити сміття з хати» вони просто бояться.Загальновідомо, що в сім'ї закладаються основи буття людини, її духовні, моральні, світоглядні якості, а від психологічного здоров'я родини багато в чому залежить моральний стан суспільства. Поширення проявів домашнього насильства не лише руйнують гармонію і злагоду в родині та спричиняють сімейні негаразди, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. Насильницькі дії з боку членів власної родини завдають серйознішої психологічну та фізичну шкоду, ніж аналогічні діяння з боку сторонніх осіб. Вони порушують основний принцип життєдіяльності родини - безпечне та комфортне існування будь-якого її члена.

Саме для запобігання випадків домашнього насильства мобільна бригада соціально-психологічної допомоги від БО «БФ Посмішка ЮА» відвідала батьківську конференцію у Вищебулатецькій загальноосвітній школі на запрошення шкільної адміністрації. Спеціалісти бригади розповіли що  вважається домашнім насильством, які є його види, як уникнути повторних випадків домашнього насильства. Наголосили, що  батьківський приклад є запорукою виховання дитини, подальшого її відношення до насильства. Пояснили, куди телефонувати при випадках домашнього насильства, а саме:

102 – уповноважений підрозділ Національної поліції;

15-47 – Урядова гаряча лінія з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі;

116-123 – Національна гаряча лінія із запобігання домашнього насильства;

050-38-85-477 – мобільна бригада соціально-психологічної допомоги.

Психолог та соціальний працівник бригади відповіли на питання, що турбували батьків, навели приклади випадків, з якими стикалися в роботі.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови