Продовжується робота над стратегією розвитку громади

28 березня у залі засідань виконавчого комітету відбулося чергове засідання Робочої групи з розроблення стратегії розвитку Лубенської територіальної громади, яке проводив перший заступник Лубенського міського голови, заступник голови робочої групи Олег Соболєв. На засіданні робочої групи крім її членів були присутні ще й фахівці Полтавського офісу Проєкту USAID»ГОВЕРЛА» Ганна Бабкова, Сергій Лосєв та Тетяна Бардіна, які супроводжують процес підготовки стратегії та допомагають нашій громаді підготувати якісний програмний документ.

На зустрічі обговорили стан виконання доручень, даних на минулому засіданні робочої групи. Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Олена Цох-Карунська ознайомила присутніх з аналітичною частиною проєкту Стратегії розвитку Лубенської територіальної громади (профілем громади), яка сформована на підставі інформації, підготованої структурними підрозділами виконкому. Керівниця Полтавського регіонального відділення Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ганна Бабкова презентувала результати опитування мешканців громади та представників бізнесу, яке проводилося у громаді для визначення основних проблем, які існують у Лубенській громаді та перспектив її розвитку на майбутнє. З основними поняттями та етапами стратегічного планування ознайомив присутніх фахівець проєкту Сергій Лосєв.

Жваве обговорення викликала презентація Тетяною Бардіною методики формування SWOT-аналізу громади та бачення розвитку громади у майбутньому. Всі члени робочої групи мали змогу долучитися до дискусії та спільним зусиллями сформувати перелік сильних та слабких сторін нашої громади. У подальшому ці напрацювання будуть дуже корисними та обовʼязково будуть використані при розробці SWOT-аналізу громади і включені до проєкту стратегії.

Тож наостанок були визначені завдання до наступного засідання робочої групи: спільно з усіма членами робочої групи опрацювати сильні та слабкі сторони громади, її можливості та загрози за кожним напрямком розвитку і сформувати SWOT-аналіз громади та сформувати загальне бачення розвитку громади.

В цілому захід був дуже насиченим як інформаційно, так і емоційно, що є дуже великим плюсом при підготовці стратегічних документів такого рівня. Адже лише в ході дискусій і обговорень напрацьовується спільне бачення і приймаються злагоджені рішення.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови