Допомога літнім людям під час пандемії COVID-19

Днями мобільною волонтерською бригадою нашого міста було здійснено соціальні візити до осіб похилого віку. Такі можливості для людей старшого віку відкриває проєкт «Соціальна підтримка та залучення до взаємодопомоги в умовах поширення COVID - 19 немобільних, маломобільних та мобільних осіб похилого віку, що мешкають у Лубенському та Гребінківському районах Полтавської області», за фінансового сприяння мінігранту Проекту ЄС «Підвищення потенціалу ОГС соціальної сфери України», що фінансується Європейським Союзом і реалізується Благодійною організацією «Мережа 100 відсотків життя Рівне».

Нещодавно складом мобільної волонтерської бригади (голова ради ветеранів одного з мікрорайонів міста Олександр Глашкін, керівник проєктів ГО «Твій Світ» Олександр Чепур, психологиня Юлія Пода) було здійснено соціальні візити до осіб похилого віку, які відчувають труднощі із самообслуговуванням.  Для вразливих груп населення пандемія стала особливим ударом.  Люди третього віку перебувають у групі найвищого ризику та часто не мають доступу до ефективних засобів індивідуального захисту. Тож потрібно допомагати їм не наражатися на небезпеку захворіти на коронавірус. З цією метою ініціатори візитів доставили товари першої необхідності, а також маски і антисептики.

Варто пам’ятати про ще одну проблему: багато пенсіонерів з дуже різних причин не мають людей, які б їм допомагали, надавали інформацію чи поради. Тож, під час візитів бабусям дали настанови про користування масками, які просили одягати при контактах із іншими людьми, щоб захиститися від інфікування.

На карантині в багатьох людей літнього віку життєва ситуація значно погіршилася. Тож, керівник проєкту Олександр Чепур радить у таких ситуаціях пошукати соціальні служби або волонтерські організації, що діють у місті та зв’язатися з ними напряму.

«Також, якщо у вас на вулиці чи будинку живуть самотні бабусі та дідусі, яким напевне потрібно купувати їжу або ліки, вигулювати домашню тварину чи платити за комуналку. Для таких випадків ви можете роздрукувати та повісити у себе в під’їзді плакати допомоги, вказавши свій номер та ім’я і висловивши готовність допомогти літнім людям під час пандемії», - говорить Олександр Чепур.

       Керівник проєктів

       ГО «Твій Світ»

       Олександр Чепур

1

2

3

121120201109

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови