Соціальний робітник – на варті

З настанням весни значно збільшився обсяг робіт у соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лубенської міської ради.

На сьогодні у відділенні, яке обслуговує міських жителів, отримують соціальну послугу догляду вдома 354 одиноких громадян похилого віку та особи з інвалідністю. Особливе навантаження у соціальних робітників, які мають підопічних, що мешкають у приватному секторі. Кожному слід допомогти прибрати торішнє листя, садове сміття, обрізати дерева та кущі, зробити багато інших побутових справ.

В обсягах, передбачених Державним стандартом догляду вдома, однією з послуг є сприяння в обробітку присадибної ділянки не більше 0,02 га. Добросовісно справляються з цим обсягом робіт 28 соціальних робітників, адже треба вчасно все встигнути, доки погодні умови дозволяють. Разом з ними наполегливо трудиться робітник з комплексного ремонту. Завдяки спритності й відповідальності наших працівників подвір’я підопічних мають охайний вигляд.

Для людей старшого покоління, одиноких громадян, які не мають змоги за станом здоров'я чи за віком самостійно вести домашнє господарство, допомога відділення є вкрай необхідною. Адже для багатьох безпомічних громадян соціальні робітники є тим промінчиком світла, що зігріває на цьому світі, особливо тим, хто роками не виходить зі своїх домівок.

 

Завідувач відділення

соціальної допомоги вдома

з обслуговування міських підопічних

Світлана Черевко

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови