Продовжуємо залучати інвестиції у громаду

Працівниками відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лубенської міської ради з метою залучення додаткових інвестицій у соціально-економічний розвиток громади постійно здійснюється моніторинг пропозицій грантодавців та готуються відповідні заявки на участь у конкурсах.

Діяльність щодо залучення додаткових інвестицій не обмежується поданням на конкурси проєктних заявок виключно від органу місцевого самоврядування, адже зараз від вітчизняних та іноземних грантодавців надходить значна кількість пропозицій також для представників бізнесу та організацій громадянського суспільства (громадських організацій, благодійних фондів тощо). Тому часто формування проєктних ідей і подання заявок на конкурси відбувається у колаборації органів влади, представників бізнесу та громадськості.

Потреби громади у залученні додаткових коштів значні і різнопланові, втім вторгнення російської федерації поставило перед місцевою владою нагальне питання щодо покращення захисту мешканців міста та внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території громади. Саме дані обставини слугували підписанню 1 вересня 2022 року меморандуму про співпрацю між виконавчим комітетом Лубенської міської ради та Center for Civilians in Conflict (CIVIC) - міжнародною неурядовою некомерційною організацією, яка працює над покращенням захисту цивільних осіб, які опинилися у зонах воєнних дій та постраждали від війни.  

З метою забезпечення належного захисту громадян відділ економічного розвитку і торгівлі та сектор з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Лубенської міської ради спільно з Благодійною організацією «Благодійний фонд «MELEK» підготували заявку на участь у конкурсі «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом посилення захисту на рівні громад та ефективного цивільно-військового співробітництва», який був оголошений Фондом місцевих ініціатив CIVIC для неурядових громадських організацій. Відповідно до умов конкурсу розроблено проєкт «Відновлення системи оповіщення населення на території Лубенської територіальної громади», метою якого є збільшення території оповіщення та кількості населення шляхом розширення діючої мережі системи централізованого оповіщення та встановлення 7 кінцевих приладів оповіщення у найменш озвучених та з найбільшою концентрацією населення районах.

Даний проєкт завдяки злагодженій та плідній співпраці працівників виконавчого комітету Лубенської міської ради і благодійного фонду «MELEK» був відібраний у числі найкращих як переможець. Це дає можливість Благодійній організації «Благодійний фонд «MELEK» придбати за кошти Center for Civilians in Conflict 7 електричних сирен і матеріали до них, які в подальшому будуть передані на баланс виконавчого комітету Лубенської міської ради для реалізації проєкту.

Тож, ми щиро вдячні міжнародній неурядовій некомерційній організації Center for Civilians in Conflict (CIVIC) за надану можливість покращити захист мешканців Лубенської громади, а також Благодійній організації «Благодійний фонд «MELEK» за небайдужість і долучення до проєктної діяльності задля безпеки мешканців громади.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови