І знову біль втрати. Сумуємо...

Весна ледве-ледве вступає у свої права, а війна збирає гіркі жнива.  Чергова страшна звістка надійшла на Лубенщину.

15 квітня 2023 року під час мінометного обстрілу зоні бойових дій біля н.п. Тоненьке Покровського району Донецької області отримав поранення несумісні з життям і загинув наш земляк, навідник 1-го гранатометного відділення гранатометного взводу роти вогневої відтримки, старший сержант БАЇСТИЙ РОМАН МИКОЛАЙОВИЧ.

Роман Миколайович народився 23.11 1979 року у с. Литвяки, Лубенського району. У школу пішов у м. Алчевськ, куди переїхав разом з батьками. Після строкової служби у лавах Національної гвардії вступив до Донбаського державного університету. Здобув економічну освіту, працював економістом на  Алчевському металургійному комбінаті.

Роман Баїстий був справжнім патріотом і ніколи не сумнівався в тому, що Донбас – це Україна. Після початку російсько-української війни у 2014 році родина переїхала на Полтавщину у рідне село Литвяки. На Лубенщині працював на заводі «МОТОР СІЧ», у службі таксі «Еліт» та на інших приватних підприємствах.

У лютому 2022 року поїхав працювати за кордон, але у перші ж дні повномасштабного вторгнення агресора на нашу землю повернувся додому і вступив до лав територіальної оборони.

Романа Миколайовича пам’ятають дуже доброю і чуйною, надзвичайно життєрадісною людиною. Він був завжди готовий прийти на допомогу тим, хто цього потребує.

Роман чітко знав хто є ворогом України і робив все, аби визволити нашу землю від російської навали. На жаль, побачити свою землю вільною йому не довелося.

У горі мати і батько, сестра й брат, дружина, діти. Висловлюємо глибоке співчуття родині, друзям, знайомим загиблого. Кожна нова смерть героїв залишає криваві рани у душах земляків.

Наша щира вдячність і низький уклін Роману Миколайовичу за те, що віддав життя за мирне небо над Україною.

Вічний спокій та Царство небесне!

Прощання з БАЇСТИМ Романом Миколайовичем відбудеться 20 квітня  о 12 годині у селі Литвяки, на майданчику біля будинку культури

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови