У Мацківцях відкрили меморіальну дошку на честь земляка Вячеслава Перевозчикова

З початку повномасштабного вторгнення країни-терориста на територію України чимало вірних синів та дочок нашої держави вирушили на фронт, щоб стати на захист Батьківщини. Багато їх героїчно полягло, не одне місто чи громада отримали невтішні новини про загибель земляків. Серед таких і сусіднє, мальовниче село Мацківці. Саме тут жив Вячеслав Перевозчиков, який опанував мирні професії, а потім працював трактористом, водієм, був життєрадісним, гарним другом та люблячим батьком. Але війна кардинально змінила плани молодої людини й коли повстала нагальна потреба стати на захист країни, Вячеслав зробив це без вагань та сумнівів. Боровся з ворогом і твердо вірив у перемогу.

На жаль, війна забирає найкращих, не оминула страшна звістка і родини Перевозчикова про те, що Вячеслав героїчно загинув в боях з ворогом 1 лютого 2023 року, під час штурму позицій противником, отримавши мінно-вибухові поранення несумісні з життям.

22 квітня у Мацківцях, на фасаді будинку, де проживав наш земляк, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на його честь. Серед присутніх: заступник Лубенського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, перший заступник начальника Лубенської районної військової адміністрації Микола Устименко, староста Михнівського старостинського округу Віктор Марченко, депутат міської ради Катерина Скуратовська, військовослужбовці, рідні полеглого, односельці.

Про Вячеслава говорили з глибокою повагою, звучали світлі спогади про героя та слова щирого співчуття рідним. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про захисника. Право відкрити меморіальну дошку надали донькам загиблого Аліні та Світлані, а після її освячення благочинним Лубенського округу, протоієреєм Володимиром Ігнатовичем, усі разом поклали живі квіти до зображення на фасаді будинку, звідки завжди посміхатиметься до перехожих наш земляк Вячеслав Перевозчиков.

 

 

 

З використанням матеріалів

офіційного сайту Лубенської РВА

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови