З історії козацьких часів на Лубенщині

У Лубенському краєзнавчому музеї відбулася історична година присвячена економічному становищу  українських земель в часи Гетьманщини, української козацької держави XVII-XVIII ст., що постала внаслідок національно-визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького.

Про  розвиток торгівлі та ремесел на теренах Лубенського полку, до складу якого у  різний час входило від 13 до 23 сотень,  розповів студент історичного факультету  Київського національного університету ім.. Т.Г. Шевченка Олександр Барсуков. Відвідувачі музею дізналися про основні промисли, якими займалися козаки  та торговельні зв’язки українських земель з країнами Європи та Сходу.

Лубенець Сергій Кравецький презентував шанувальникам історії частину своєї нумізматичної колекції та показав гроші різних держав, які були в обігу на землях Лівобережної України в ті часи. Науковий співробітник музею Тетяна Сафронова запросила учасників зустрічі познайомитися з унікальними експонатами залу музею, в якому представлені унікальні старожитності козацької доби.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови