Пам'ятаємо...

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, переселенці, вдови, родини померлих героїв-чорнобильців!

Щороку 26 квітня ми вшановуємо тисячі жертв страшної техногенної катастрофи, спричиненої злочинною недбалістю радянської влади. Цього дня ми також згадуємо імена героїв-земляків, мешканців Лубенщини, які пожертвували своїм життям, аби не допустити ще більш невідворотних наслідків вибуху атомного реактора на ЧАЕС.

Чорнобильська аварія стала не тільки величезною трагедією і найбільшою екологічною катастрофою 20 століття, а й уроком всьому людству, показавши, що ядерна енергія, яка вийшла з-під контролю, не визнає кордонів та меж. Минають роки, а наслідки катастрофи залишаються й досі предметом обговорення світової наукової спільноти. А зовсім недавно ми з новим острахом   спостерігали за Чорнобильською атомною електростанцією, куди армія окупанта рф, що розпочала проти України повномасштабну війну, зайшла незаконно та взяла в заручники увесь її персонал. Зараз весь світ з острахом дивиться у бік Запорізької АЕС, яка зараз у руках російських терористів. Людство знову перед новою, ще більш небезпечною загрозою.

Та попри все, щиро віримо та сподіваємось, що світ більше ніколи не зазнає подібного лиха, ціною якого є тисячі життів героїв-ліквідаторів, наших батьків, побратимів, друзів, зламаних доль їхніх родин, вдів, переселенців, рятувальників, медиків. Адже гіркий урок, що його отримало людство далекого 1986-го року, має бути великою засторогою для всіх прийдешніх поколінь та народів. Тож пам’ятаймо про це завжди.

Пам’ятаймо та гідно шануймо подвиг ліквідаторів Лубенської громади, що завжди буде поза часом, адже поклавши на вівтар перемоги над невидимим атомом життя, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС врятували багато майбутніх поколінь, а в цілому – й весь світ.

Низький уклін героям-ліквідаторам та вічна пам’ять тим із них, хто відійшов у вічність!

 

З повагою

Лубенський міський голова                       Олександр ГРИЦАЄНКО

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови