Робота над підготовкою Стратегії розвитку громади продовжується

27 квітня у залі засідань виконавчого комітету Лубенської міської ради відбулося чергове засідання Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Лубенської територіальної громади.

На цій зустрічі члени робочої групи обговорили підготовлений відділом економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету SWOT-аналіз, у якому визначено сильні й слабкі сторони, можливості та загрози громади. Крім того, відділом було презентовано матрицю SWOT-аналізу, у якій можна було простежити порівняльні переваги, виклики та ризики розвитку громади. Після обговорення було досягнуто згоди внести деякі корективи у SWOT-аналіз та його матрицю з метою спрощення та конкретизації подачі інформації та включити розділ «SWOT-аналіз Лубенської територіальної громади» до проєкту стратегії з урахуванням запропонованих змін.

Крім цього, обговорили ще один розділ стратегії: «Сценарії розвитку Лубенської територіальної громади», який також було вирішено включити до проєкту стратегії.

Чи не найбільшу зацікавленість серед членів робочої групи викликало питання формування стратегічного бачення Лубенської територіальної громади. Це досить важливий етап стратегування, оскільки Стратегічне бачення являє собою стислий і узагальнений опис перспективи сталого розвитку територіальної громади в довгостроковому періоді з урахуванням її унікальних особливостей та окреслює різносторонній оптимістичний погляд на розвиток громади у майбутньому і є концентрованим уявленням мешканців того, якою вони хочуть бачити громаду в майбутньому. Членами робочої групи було напрацьовано кілька варіантів стратегічного бачення, які у більшості випадків були подібними по суті, але відрізнялися за формулюванням. Тому було запропоновано обрати остаточний варіант шляхом голосування. Члени робочої групи визначились з двома найкращими варіантами, тому було прийняте компромісне рішення обʼєднати їх і сформулювати єдине узагальнене стратегічне бачення розвитку громади та включити його до проєкту стратегії.

В кінці засідання начальник відділу економічного розвитку і торгівлі Олена Цох-Карунська ознайомила присутніх з наступними етапами планування, за результатами чого були сформовані завдання на наступне засідання робочої групи.

Слід відзначити активну участь більшості членів робочої групи у підготовці проєкту стратегії та їх зацікавленість у підготовці якісного документа. Завдяки спільним зусиллям ми маленькими, але впевненими кроками рухаємося до поставленої цілі.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови