Діємо разом: психологічна підтримка для людей старшого покоління

Понад 40 осіб похилого віку в тому числі внутрішньо переміщених осіб старшого покоління взяли участь у чергових групових заходах, які влаштувала громадська організація «Твій Світ» у Вовчицькому та Засульському старостинських округах Лубенської громади. Зустрічі організували спільно з Лубенською публічною бібліотекою ім. Володимира Малика та філіями Засульської та Березотіцької сільських бібліотек. 

Під час війни самотні людини похилого віку як ніколи потребують сторонньої підтримки. Продукти, ліки, санітарні засоби – лише мала частина реальних потреб. Постійний стрес та тривожність призводить до швидшого розвитку хвороб та передчасної смерті. Тож, психологічна допомога та емоційна підтримка – так само важливі. За статистикою, через війну росії українці похилого віку потерпають від ускладнених хвороб, зниження рівня життя та постійного стресу. 

Разом з психологинею проєкту Юлією Подою розглянули тему:"Знаходження ресурсів для подолання стресу і тривоги в умовах війни".

Під час спілкування з психолгом учасниці і учасники розібралися з поняттями " стрес" та "тривога". Вчилися знаходити власні ресурси для подолання стресових станів. На практиці спробували застосувати швидкі способи, які допомагають стабілізувати людині свій стан і завдяки яким вона зможе допомогти собі та не потрапити у стан травматизації.

 Заходи відбулися в рамках проєкту  "Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громади"  за підтримки Німецького фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" у рамках програми «Ми поруч!».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови