Душа України у творах митця!

5 травня відбулася чудова подія у культурно-мистецькому житті Лубенщини - відкрилася персональна виставка творів одного з найбільш самобутніх українських митців, заслуженого художника України, члена Національної спілки кобзарів та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата премії імені Самійла Величка та Василя Симоненка Івана Яковича Новобранця.

Митець козацького роду, а саме - з козацького села Березоточа. Іван Якович - неперевершений майстер пензля, що увічнив на полотні Тараса Бульбу, Івана Мазепу, козаків Мамая та Голоту, для яких дорожчою за срібло - злато були рідна земля та вольная воля.

Усе своє життя він присвятив Україні. Кажуть, якщо у людини є талант, то він різносторонній. Іван Новобранець не тільки чудовий художник, а ще й кобзар, лірик, автор поезій, майстер із виготовлення музичних інструментів, людина, яка випромінює генетичний код нації. Сам він вважає, що з самого дитинства Бог поклав на нього місію відтворення глибинних традицій народної культури та прокладення шляху до наступних поколінь.

Видатного й талановитого земляка привітали Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, голова районної ради Тетяна Качаненко, начальник Управління культури й мистецтв Юрій Литовченко, творча громада нашого краю.

Чекаємо всіх на гостини до Лубенської галереї образотворчого мистецтва!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови