«У світі усе починається з мами»

«У світі усе починається з мами» – таку назву мав захід, який відбувся у Центрі культури і дозвілля з нагоди Дня матері, що традиційно в Україні відзначається у другу неділю травня.

У чарівний світ маминої колискової, що німбом непорочної чистоти та небесної краси сяє над нами, учасників тематичної зустрічі запросила Галина Баленко із Крутого Берега. Кадрами захопливого фільму пригадались кожному і «сон-дрімота коло плота», і «кіт на воротях у червоних чоботях», і «колиска на вервечках», і «тая мати молодая» – все таке дороге і знайоме до болю.

Про незрадливу материнську любов, яка завжди оберігає й благословляє на усіх життєвих дорогах, натхненно співали учасники народних аматорських колективів «Гілея» та «Любисток», тріо «Світанок», Тетяна Бондаренко, Надія Клепач, Віра Кривошея, Анатолій Куценко та Вікторія Коваль. Проникливо освідчилася в любові своїй найдорожчій матусі Настя Кошова; про найкращу гостину у мами розповіла Олена Симоненко; спогадами про останнє Різдво з мамою поділилася Надія Білокур; про неоціненну мамину науку жити по совісті нагадала Валентина Швайко.

У наш неспокійний вік і час материнське серце щемить від болю і страждань, яких завдає країні ненаситна гідра московія. Про це прозвучала пісня у виконанні Олени Мацак. Окрасою заходу став виступ народного ансамблю танцю «Юність». А наймолодший учасник зустрічі Данило Коршак подарував присутнім яскравий калейдоскоп поетичних привітань і побажань.

Цікаво і талановито провела захід Наталія Медведовська. А член НСХ України Володимир Мірошниченко, майстрині Лідія Глушко та її донька Ніла Басарада надали місцю його проведення яскравого тематичного окрасу.

Завершальним акордом стала велична молитва у виконанні колективу «Гілея».

Тож нехай святиться у віках ім’я кожної мами. У пошані до матері хай ростуть і виховуються діти, адже від цього залежить наша сила, краса і воля.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови