Жити без конфліктів

Лубенською територіальною громадою за підтримки Громадянської служби миру GIZ розпочато реалізацію проєкту «Створення та підтримка системи управління конфліктами та кризами в місцях поселення ВПО Полтавської області». У Полтавській області участь у проєкті бере 12 громад, які пройдуть шлях від моніторингу конфліктного потенціалу до інтеграційно-адаптаційних заходів для подолання проблем.

10 травня у Лубенській територіальній громаді було проведено дві фокус-групові зустрічі: з ВПО та представниками громади, які надають послуги або співпрацюють з внутрішньо переміщеними особами.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко привітала учасників заходу та наголосила на важливості цього проєкту, завданням якого є виявлення конфліктів та місць напруги, що виникають внаслідок переселення внутрішньо переміщених осіб до приймаючих громад.

Представниками проєкту Валентиною Осадчою і Аліною Базалевською було проведено групові зустрічі та виявлено потенційні місця напруги та конфліктів, з’ясовано позиції і бачення сторін щодо ситуацій, які виникають після переміщення до нашої громади значної частини евакуюваного населення із зони збройного конфлікту. Подальша робота в громаді буде направлена на попередження конфліктологічних ситуацій, прийняття пропозицій для формування миробудування і порозуміння шляхом діалогу, підтримки емоційного вигорання спеціалістів, які співпрацюють та надають послуги ВПО та належного вирішення першочергових завдань у цьому напрямку.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови