Українському товариству глухих - 90 років!

26 травня у Лубнах відбулися урочисті заходи з нагоди 90-річчя з дня заснування Українського товариства глухих/

До трудового колектива УВП УТОГ завтали цього дня Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко та його заступник з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко.

Українське товариство глухих (УТОГ) було створене у 1933 році. До складу УТОГ входять 22 обласні, а також 63 територіальні організації УТОГ, що загалом обліковують 38641 особу з порушеннями слуху, з яких 34838 особи віком від 14 років є членами УТОГ. Для професійного навчання та працевлаштування осіб з порушеннями слуху в системі УТОГ діють 31 виробничі підприємства. Серед них і Лубенське УВП УТОГ, яке зараз очолює Олена Охріменко.

Відповідно до Програми фінансової підтримки громадських організацій осіб з інвалідністю та ветеранів Лубенської територіальної громади, діяльність яких має соціальну спрямованість, на 2022 -2025 роки. Лубенському УВП УТОГ кілька років поспіль надається фінансова допомога на підтримку статутної діяльності Організація використовує цю фінансову допомогу для організації роботи сурдоперекладача.

Вітаючи колектив підприємства та членів товариства Олександр Грицаєнко зазначив, що вони ніколи не стояли осторонь життя громади. І зараз, у такий складний для всіх час, долучаються до виконання складних завдань, допомоги армії. Він побажав усім витримки, здоров’я та – найбажанішого – Перемоги і миру в Україні.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови