Для випускників громади провели "Ярмарок професій"

26 травня у приміщенні кінотеатру «Київська Русь» відбувся профорієнтаційний захід "Ярмарок професій" для випускників 9-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Лубенської ТГ. У просторому фоє можна було побачити наочні матеріали: інформаційні стенди та буклети, різні експозиції, вироби та поробки від учасників ярмарки професій, інші освітні й навчальні пропозиції.

А представлені тут були Лубенський фінансово-економічний, лісотехнічний та медичний фахові коледжі, професійний ліцей, а також Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.

Звертаючись до майбутніх абітурієнтів, які сьогодні ще є школярами та стоять перед вибором: ким бути, Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко зауважив, що безумовно, дуже складно у досить молодому віці визначитися з вибором майбутньої професії, тому саме такі презентації і є дуже потрібними, адже вони розширюють знання про світ професій, що пропонують наші коледжі. Також Олександр Петрович подякував організаторам за проведення заходу та побажав  молоді правильного й свідомого вибору.

На урочистому відкритті презентацій присутніми були й представники кращих підприємств: ПП «Лубнимаш», АТ «Лубнифарм», та Лубенського верстатобудівного заводу АТ «Мотор Січ».

Луганський національний університет імені Тараса Шевченка представила ректорка вишу Олена Караман та запросила присутніх юнаків і дівчат на навчання до різних факультетів.

Цікавими були виступи представників адміністрацій й інших закладів - учасників «Ярмарки професій», захоплювали також концертні номери, що демонструвалися зі сцени кінотеатру «Київська Русь».

Начальник управління освіти Мирослав Костенко говорить, що рішення про проведення заходу саме у такому форматі прийняте з метою, аби допомогти випускникам краще визначитися з вибором майбутньої професії, ознайомившись з «ринком освітніх послуг, які сьогодні пропонують заклади професійної та фахової освіти, що знаходяться на теренах нашої громади».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови