Оперативна інформація станом на ранок 30.05.2023 р.

Слава Україні! 461-ша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Російська федерація продовжує нехтувати Міжнародним гуманітарним правом, завдає ударів, здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

Сьогодні вночі ворог знову атакував територію України, застосувавши іранські ударні БпЛА типу “Shahed”. Інформація щодо наслідків цієї атаки наразі уточнюється. За повідомленням Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби противник завдав 62 авіаційних удари та здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша інфраструктура.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Наша авіація за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також, минулої доби було знищено 4 ворожих розвідувальних БпЛА різного типу.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 3 засоби протиповітряної оборони та ще 3 важливі цілі противника.

На території Лубенської громади ситуація на ранок 30 травня залишається стабільною та контрольованою. Триває посилене цілодобове патрулювання населених пунктів та охорона громадського порядку й об’єктів критичної інфраструктури.

Підприємства та організації, об’єкти критичної інфраструктури Лубенської громади працюють за визначеним графіком. Аварії, що виникають у системі комунікаційних мереж громади, усуваються комунальними службами.

Сьогодні та території громади тривають навчальні стрільби та тренування зі зброєю. Зберігайте спокій та будьте уважні!

В об’єднаній енергетичній системі України прогнозується дефіцит потужності протягом весняно-літнього періоду 2023 року. У зв’язку з цим АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» проінформоване, щодо необхідності забезпечення готовності до введення графіків обмеження споживання електричної потужності в повному обсязі, передбачається застосування графіків аварійних відключень у необхідних обсягах. Відповідні повідомлення щодо застосування графіків будуть оприлюднені на офіційному вебсайті АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО».

За рішенням Ради оборони області, з 5 квітня комендантська година триває з 00:00 до 04:00 години ранку. У цей час забороняється пересування населеними пунктами без документів, що посвідчують особу та спеціальної перепустки.

Цілодобові телефони міської ради: 71 432, 066 342 27 94

Тримаємо стрій далі! Разом вистоїмо!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови