Шануємо Великого Кобзаря

9 березня за участі громади міста відбувся мітинг та покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку з нагоди відзначення 207-ої річниці від дня народження Кобзаря.

На мітингу був присутній міський голова Олександр Грицаєнко, секретар міської ради Маргарита Комарова, керуючий справами виконкому Юлія Білокінь, депутати міської ради, працівники апарату самоврядування, громадськість, учасники АТО/ООС, представники інтелігенції.

 Щороку у ці березневі дні українська спільнота вшановує генія українського народу, поборника його прав та свободи Тараса Шевченка. Творчість великого Кобзаря стала духовною основою формування сучасної нації.

Тож у день народження Тараса Григоровича біля його пам’ятника у Лубнах говорилося про те, що така постать для українського народу - це не лише образ геніального поета, а ще й, як зауважив Лубенський міський голова, «великий духовний ідеал для нашої нації». Поряд із  Шевченком Олександр Петрович згадав також імена не менш знакових світочей художнього слова, як Василь Стус та Василь Симоненко.

Про феномен поета Шевченка говорив на мітингу також головний редактор газети «Лубенщина», член НСПУ, голова літоб’єднання ім. О. Донченка Олександр Міщенко.

Тематично доповнили захід, присвячений черговій річниці народження Кобзаря, виступи Діани Шкарбан, яка продекламувала твір "Тополя" та майстерна гра тріо бандуристів (керівник Лариса Бабенко).

Пам’ять про геніального поета вшановано хвилиною мовчання, до його пам’ятника покладено квіти.

Також цього дня заходи вшанування великого генія українського народу відбулися й в інших сільських населених пунктах громади. Зокрема заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко побувала в Ісківцях, а інший заступник міського голови - Світлана Бредун, відвідала сільську громаду Березоточі, де також було належним чином вшановано Тараса Шевченка.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови