Вітаємо з Міжнародним днем захисту дітей!

1 червня Україна та світ відзначає Міжнародний день захисту дітей. Це не лише свято для найменших мешканців нашої держави, а й особливий день для нагадування суспільству про необхідність дотримання прав дитини як однієї з головних засад формування гармонійної особистості.

Особливо це є важливим зараз, у період війни, адже українські діти позбавлені мирного дитинства. У мільйонів з них найпрекрасніша пора позначена тривожними буднями та далеко не дитячими переживаннями , багато з них втратили домівки, школи та дитячі майданчики, а найтрагічніше - рідних та батьків.

Невтішні факти свідчать, що станом на травень 2023 року понад 1 452 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 481 дитина загинула та понад 971 отримали поранення різного ступеню тяжкості", — йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 458, Харківській — 277, Київській — 128, Херсонській — 97, Запорізькій — 89, Миколаївській — 89, Чернігівській — 70, Дніпропетровській — 69, та Луганській — 66.

Разом з тим українські діти з перших днів початку повномасштабної війни дивують світ стійкістю духу та патріотизмом, підтримуючи наших захисників, воїнів ЗСУ, героїв України, продовжуючи навчатися, розвиватися, займатися творчістю, наукою, спортом та досягати значних успіхів навіть у ці надзвичайно важкі часи.

Тому наші діти найкращі і вони заслуговують на щасливе дитинство під мирним небом України, у повних та щасливих родинах, де панує любов, злагода, взаєморозуміння, щира турбота та необхідні умови для всебічного розвитку. Безперечно, що невдовзі так і станеться, ми разом переживемо цей складний період заради наших дітей та їхнього світлого майбутнього, разом переможемо ворога і на обличчях наших синів та доньок невдовзі засяють щирі, сонячні посмішки! Вистоїмо!

З Міжнародним днем захисту дітей!

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови