Підтримуємо найуразливіші категорії - людей похилого віку

Днями мобільна команда громадської організації "Твій Світ" вчергове відвідала підопічних проєкту допомоги людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщених осіб похилого віку. Допомогу у вигляді аптечок з ліками першої необхідності, продуктів харчових продуктів та солодощів отримали переважно немобільні і маломобільні люди похилого віку, які найбільше потребують нашої уваги та прояву милосердя.

Протягом року повномасштабної війни Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» втілює на теренах Лубенської громади дану ініціативу. Психологічна підтримка, навчання для осіб, які здійснюють догляд, волонтерів, соціальних робітників та домашня опіка – ось неповний перелік послуг, які громадська організація наближає до цієї найуразливішої категорії мешканців нашої громади.

За статистикою, в Україні кожна четверта людина старше 60 років, тому вплив війни на людей похилого віку, в тому числі переселенців старшого покоління є надзвичайним. Фахівці організації говорять, що люди похилого віку часто стикаються з особливими проблемами під час війни у пошуку не тільки безпечного місця, а і предметів першої необхідності, медикаментів та їжі. Цю сувору реальність активісти намагаються вирішувати терміново. Завдяки співпраці з територіальним центром соціального обслуговування виконавчого комітету Лубенської міської ради та активній участі директорки центру, депутату обласної ради Наталії Василівни Сухонос вдається ефективно оцінити потреби, важкий стан підопічних та надати адресно підтримку.

Цінують в організації також посильну участь волонтерів старшого віку, які допомагають організовувати домашню опіку. У їх обов’язки зазвичай входить фасування продуктових наборів та формування наборів гідності з санітарно – гігієнічними засобами, доправлення за місцем проживання та спілкування, яке вкрай необхідне самотнім стареньким кожного дня.

Люди похилого віку мають також задовольнити свої специфічні гуманітарні потреби через доступ до повного пакета основних послуг, включаючи їжу та воду. Тож, під час чергової хвилі термінових гуманітарних візитів відповідно до запиту, підопічним доставляли і харчові продукти. Подібні візити не обмежуються доправленням або консультаціями, бувають і суто людські емоційні, приємні моменти, такі, як Дні народження чи святкування наших перемог над ворогом.

Допомога надається в рамках проєкту "Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громади" за підтримки Німецького фонду "Пам'ять, відповідальність і майбутнє" у рамках програми «Ми поруч!».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови