"Живий музей" з археологом Олександром Сидоренком

Учасники проєкту "Живий музей" разом з археологом Олександром Сидоренком здійснили  мандрівку до давньоруського городища Сніпорід розташованого в Лубенській громаді. Любителі історії серед яких були не лише лубенці, але й жителі інших регіонів України, які зараз мешкають у Лубнах, побачили унікальне місце, де більше тисячі років тому селилися люди, і де в різні часи знаходились поселення декількох археологічних культур. 

Територія, яку у наприкінці минулого століття планувалося музеєфікувати, зараз важкодоступна, тож екскурсанти здійснили нелегкий підйом до місця, де знаходився дитинець Сніпороду, міста, яке входило до Посульської оборонної лінії у Х-ХІІІ століттях. 

Шанувальники історії побачили: в'їзд до міста, частину валу, місце колодязя, дізналися про археологічні дослідження Сніпороду від учасників розкопок 1980-х років. Мандрівники побачили і частину збереженого поруч з городищем Зміїного валу та завдяки музейним працівникам мали змогу  повправлятися там у стрільбі з лука. Облаштовані та впорядковані історичні місця Лубенської громади поблизу села Мацківці можуть згодом  стати ще одним туристичним магнітом Лубенщини.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови