Готуємося до відзначення 35-ї річниці Чорнобильської трагедії

10 березня у міській раді відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та проведення заходів з відзначення 35-ї річниці аварії на ЧАЕС. Цього разу в залі засідань зібралися керівники та активні члени всіх громадських організацій Лубенщини, що представляють інтереси ветеранів-чорнобильців, керівники управлінь та відділів, причетних до проведення заходів. Провів засідання Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. До роботи організаційного комітету долучилася народний депутат України Анастасія Ляшенко.

 Олександр Грицаєнко зазначив, що місцева влада буде повною мірою сприяти всім ініціативам громадських організацій та, в першу чергу, свою функцію бачить у захисті та соціальній підтримці ветеранів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС. До розмови долучилася народний депутат України Анастасія Ляшенко, яка, своєю чергою, розповіла про роботу над проєктом Закону про соціальний захист чорнобильців, який, на її думку, в максимальній мірі сприяв би розв'язанню проблем вказаної категорії громадян. Повідомила вона й про інші свої ініціативи – запровадження спеціальної державної відзнаки (медалі), допомогу у вирішенні більш локальних проблем та прохань чорнобильців.

Своєю чергою керівники громадських організацій ветеранів та інвалідів Чорнобиля поділилися своїми думками, щодо відзначення 35-ї річниці трагедії. Вони стосувалися як конкретних пропозицій щодо проведення заходів, так і ширших питань соціального захисту чорнобильців.

Вже найближчим часом за пропозиціями громадян буде складено та затверджено відповідний план. А окремі питання вже доручено вирішити до наступного засідання організаційного комітету.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови