Відбулося відкриття Почесного консульства Литви у Полтавській області

20 червня у Полтаві відбулося урочисте відкриття Почесного консульства Литовської Республіки у Полтавській області. Почесним консулом нещодавно став Володимир Пилипенко. На церемонію з нагоди відкриття Почесного консульства був запрошений і Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.

В офіційній церемонії взяли участь Повноважний та Надзвичайний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, почесний консул Литовської Республіки у Полтавській області Володимир Пилипенко, голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, депутати різних рівнів, очільники міст, громад та інші поважні гості.

Вітаючи присутніх Лубенський міський голова зокрема зазначив: «Серед 15 регіонів України, які мають свої представництва Литовської Республіки в Україні віднині є й Полтава.

Впевнені, що Володимир Пилипович, якого лубенці знають особисто та не раз пересвідчилися у його високому фаховому рівні, компетентності, безмежному патріотизмі, щирій і щедрій душі – докладе всіх зусиль для розвитку плідної співпраці між Україною та Литовською Республікою в усіх сферах діяльності».

Консульство сприятиме налагодженню діалогу між науковцями, спортсменами, діячами культури й підприємцями Полтавської області та Литви. Однією з ключових функцій установи буде захист інтересів громадян і юридичних осіб Литви, що знаходяться на території Полтавської області.

Як наголосив почесний консул Литовської Республіки у Полтавській області Володимир Пилипенко, діяльність консульства має і стратегічну мету.

— Сьогодні увесь литовський народ підтримує українців у боротьбі з агресором. Адже нас поєднують спільна історія та цінності. Тому я бачу нашою стратегічною задачею — допомогти Україні якнайшвидше увійти до Європейського Союзу, — зазначив пан Володимир.

Представники полтавської влади подякували керівництву і громадянам Литовської Республіки за самовіддану економічну і гуманітарну підтримку.

Відкриття почесного консульства у Полтаві стане потужним поштовхом до подальшого розвитку співпраці на користь обох держав.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови