Відбулася чергова сесія міської ради

22 червня у приміщенні виконкому відбулася чергова тридцята сесія міської ради восьмого скликання. Перед початком її роботи Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, за традицією, оголосив хвилину мовчання, якою присутні вшанували пам'ять про полеглих героїв України.

Розгляд питань порядку денного, що складався з близько 60 питань, розпочався після озвучення депутатських звернень (Лідії Різуненко – стосовно створення на території Замкової гори історично-культурного простору та Віталія Крамаренка - про необхідність проведення ямкового ремонту вулиць за напрямками руху маршрутного транспорту № 6 («Терни-Товарний двір» та «Терни-Олександрівська»). Звернення було взято до уваги, з ними працюватимуть відповідні профільні відділи та управління, які підготують фахові пропозиції.

Тож насамперед зі звітом про підготовку комунального господарства Лубенської територіальної громади до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років виступив в.о. начальника управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Олександр Яременко, за що було проголосовано.

У розрізі питань, додатково внесених на розгляд чергової сесії, опрацьовано наступні:

про внесення змін до Регламенту Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області восьмого скликання;

про зміну назви та затвердження Статутів закладів загальної середньої освіти Лубенської територіальної громади у новій редакції;

про затвердження змін до Програми з відзначення державних, професійних свят, урочистих подій, ювілейних дат, заохочення колективів, окремих громадян та проведення заходів у Лубенській територіальній громаді на 2022-2024 роки;

про затвердження Порядку надання послуг у Лубенському міському центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю у новій редакції, - за інформацією директора Лубенського міського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю ;

про затвердження Порядку надання послуг у Лубенському міському центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю у новій редакції;

про затвердження Програми фінансової підтримки територіального сервісного центру №5343 регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Полтавській області (філія ГСЦ МВС) на 2023 рік;

про затвердження Програми фінансової підтримки Лубенського відділу Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області на 2023 рік.

Ряд питань стосовно медичної галузі озвучив начальник управління охорони здоров’я виконавчого комітету Віктор Ківа стосовно затвердження фінансового плану комунальних лікувальних підприємств.

Проте деякі проєкти рішень не знайшли підтримки серед депутатів міської ради, а саме: про затвердження Програми фінансової підтримки ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» на 2023 рік та про оптимізацію мережі закладів культури Лубенської міської ради. З приводу двох питань було заслухано багато думок, реплік та пропозицій.

Під час роботи сесії слово для виступу надали представнику Матяшівської сільської ради Ользі Сімачовій, яка поділилася найбільш наболілими питаннями, з якими зустрічаються мешканці цієї місцевості та яка поставили до присутніх керівників установ ряд запитань.

Повертаючись до тем комунальної сфери, що неодноразово звучали упродовж сесії, присутні депутати активно обговорили також проєкт рішення Про внесення змін до «Програми утримання та розвитку об’єктів інфраструктури сільських населених пунктів Лубенської територіальної громади на 2022-2024 роки». Відповідно до цього з’являлося безліч запитань до керівника КП «Сяйво» Олександра Сосни щодо роботи комунального підприємства, відсутності водопостачання на окремих вулицях с.Засулля тощо.

Активного обговорення серед присутніх у сесійній залі набуло також питання про перейменування вулиці та провулку ім. генерала Г.Ляскіна на вулицю та провулок Віктора Новікова. З цього приводу висловились очільники громадських організацій Олексій Пивовар та Леонід Шабля, інші. Проте, позитивне рішення приймалося, беручи до уваги виступ автора петиції, що набрала більшу кількість голосів, Олександра Барсукова. Разом з тим підтримано проєкт рішення про організаційно-правові заходи щодо усунення/переміщення об’єкта – пам’ятного знаку російському поету і письменнику Олександру Пушкіну з публічного простору м. Лубен.

Значна частина у переліку порядку денного відведена земельним питанням, зокрема щодо надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, про затвердження землевпорядної документації та надання земельних ділянок в оренду, про надання земельних ділянок в оренду та багато інших.

Відтак усі питання, що виносилися на розгляд чергової сесії, опрацьовано та погоджено за результатами голосувань.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови