У Лубнах перебував представник Програми розвитку ООН

28 червня у Лубнах перебував представник Програми розвитку ООН (ПРООН), Почесний доктор наук ЛНУ імені Тараса Шевченка Ян Пейріл.  У приміщенні Луганського державного університету він зустрівся з Лубенським міським головою Олександром Грицаєнком та керівництвом навчального закладу.

Метою візиту стало знайомство з діяльністю університету в нових умовах в Полтавській області; моніторинг та підтримка виконання навчальним закладом Проєкту ЄС «Інтенсифікація впливу вчителів Луганської області на процеси примирення та встановлення миру». Олександр Грицаєнко у дружній розмові запевнив пана Яна у всебічні й підтримці діяльності ЛНУ на теренах Лубенщини. Вони обговорили нагальні питання  функціонування вузу та окреслили можливі шляхи розв’язання проблем.

Ян Пейріл – друг і надійний партнер університету, починаючи з 2015 року. Тоді він представляв Чеське агенство розвитку та багато зробив для відновлення й розвитку матеріально-технічної бази ЛНУ імені Тараса Шевченка в умовах першого переміщення на території Луганської області внаслідок збройного конфлікту (2014 – 2022 рр.).

За значний внесок у відродження університету Ян Пейріл був удостоєний почесного звання «Почесний доктор наук ЛНУ імені Тараса Шевченка».

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови