Запобігання та протидія домашньому насильству серед клієнтів пробації

18 липня Лубенським міським центром соціальних служб спільно з Лубенським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» та працівниками Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства БФ «БО Посмішка ЮА» було проведено консультування на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству серед клієнтів пробації».

Фахівець із соціальної роботи центру соціальних служб Світлана Кулакова (муніципальний консультант Фонду ООН у галузі народонаселення) ознайомила присутніх з визначенням, видами та шляхами запобігання проявам домашнього насильства.

Працівники мобільної бригади Олена Комарова і Вікторія Соляник інформували осіб зазначеної категорії щодо ознак, проявів домашнього насильства та повідомили про можливість отримання консультації у таких випадках.

Інспектор Лубенського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області Володимир Адаменко наголосив: «Викорінити це негативне явище можливо лише тоді, коли не мовчатиме і не буде байдужим кожен, хто потребує допомоги і хто може її надати».

В ході консультування суб’єкти пробації отримували інформаційні матеріали, які були виготовлені Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA) в рамках проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», а саме: «Що варто пам’ятати у випадку домашнього та/або гендерно зумовленого насильства?»,«Швидкі дії у випадку домашнього насильства» та картки перенаправлень з контактами допомоги у випадку домашнього та/або гендерного насильства.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови