Відбулася позачергова тридцять перша сесія міської ради восьмого скликання

20 липня у приміщенні виконкому відбулася позачергова тридцять перша сесія міської ради восьмого скликання, порядок денний якої складався з понад 60 питань. Відкриває роботу сесії звучання Державного Гімну України.

Після цього Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко запропонував присутнім вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про загиблого в боях за Україну земляка Матвієнка Сергія Петровича, з яким громада прощалася цього дня у центрі міста, на Володимирському майдані.

Одним з перших розглядалося питання про погодження Концепції індустріального парку «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ». З текстом концепції депутатів ознайомила керівник юридичного відділу ТОВ «СМАРТ ТЕХ ІНДАСТРІ» Альона Супруненко. Зокрема вона запропонувала презентацію плану реконструкції парку та відповіла на всі запитання.

Про надання дозволу на проведення земляних пошукових робіт доповідав начальник управління освіти виконавчого комітету Мирослав Костенко. Рішення затверджено.

Багато запитань поставили депутати до проєкту рішення про затвердження Програми фінансової підтримки ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» на 2023 рік. Як пояснила його ректорка Олена Караман, вищий навчальний заклад потребує спеціального оснащення для хімічної лабораторії: хімічне обладнання, хімічний посуд та хімічні меблі. Адже в стінах університету навчатимуться майбутні фахівці різних технічних спеціальностей, які в майбутньому працюватимуть у промисловій сфері нашої громади. Саме для цього й необхідна сучасна хімічна лабораторія з відповідним професійним обладнанням.

Робота сесії продовжилася розглядом блоку питань медичної сфери, з якими виступив начальник управління охорони здоров’я Віктор Ківа, вони звучали наступним чином:

про затвердження Програми фінансової підтримки Комунального підприємства «Лубенська міська клінічна стоматологічна поліклініка» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області на 2022-2024 роки у новій редакції;

про затвердження фінансового плану Комунального підприємства «Лубенська міська клінічна стоматологічна поліклініка» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області на 2023 рік у новій редакції;

про затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області» на 2022 - 2024 роки у новій редакції;

про затвердження фінансового плану Комунального підприємства «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області на 2023 рік у новій редакції.

За результатами голосування присутніх у сесійній залі затверджено внесення змін до Програми утримання та розвитку парків Лубенської територіальної громади на 2022-2024 роки у новій редакції. Та перед тим т.в.о. директора Комунального підприємства «Парки Посулля» Антон Мосійчук дав відповіді на запитання депутата Віталія Крамаренка стосовно роботи цього підприємства, функціонування атракціонів тощо.

Підтримали рішенням сесії й проєкти, що стосувалися комунальної сфери, а саме:

про затвердження програми з виготовлення технічної документації новоствореним ОСББ та багатоквартирним будинкам, що планують створити ОСББ в м. Лубни на 2023 - 2025 роки;

про затвердження Програми надання поточного трансферту комунальному підприємству «Сяйво» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області для оплати енергоносіїв на 2023 рік;

про внесення змін до рішення Лубенської міської ради від 23.03.2023 року «Про надання згоди комунальному підприємству «Сяйво» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області».

Також розглянуто багато інших питань, що увійшли до порядку денного. Зокрема про затвердження звіту про виконання бюджету Лубенської міської територіальної громади за І півріччя 2023 року, про затвердження розпоряджень Лубенського міського голови, прийнятих у міжсесійний період, про внесення змін до показників бюджету Лубенської міської територіальної громади на 2023 рік, а також земельні питання, що вже попередньо опрацьовувались на профільній комісії. Проте, деякі з них не були підтримані за результатами голосування, інші зазнали змін.

Про дату проведення чергової сесії міської ради повідомлятиметься додатково.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови