Юні спортсмени вчилися і відпочивали

З 12 по 19 липня поблизу села Мгар Лубенського району було весело та гамірно. Там розташувався табір вихованців МГО «Євроклуб-Лубни» на чолі з Вадимом Лютим. Разом з тренерами Антоном Степаненком і Маратом Мамедовим та інструкторами зі спорту Максимом Сеньом та Аліною Самойленко було організоване проведення спортивно-військових патріотичних зборів.

У зборах взяли участь 30 спортсменів. На мальовничому березі р.Сули був розміщений наметовий табір, кухня, їдальня. Усі споруди робилися власноруч, руками спортсменів.

Табір жив за чітким розпорядком дня: сон, особистий час, риболовля, харчування, тренування, читання літератури, навчання, чергування на території.

Окрім тренувань з боксу, кікбоксингу, тайського боксу, кругових тренувань, дітям проводили військову підготовку під керівництвом керівника Лубенського ТЦК полковника Михайла Осадчука: поводження зі зброєю, тактика, військова медицина, збирання і розбирання зброї.

Також навчання проводили і супроводжували весь процес перевування в таборі працівники Станція екстренної медичної допомоги №3 м.Лубни (керівник Юрій Палига). Дітей навчали як знезаражувати рани, накладати джгут, спиняти кровотечі різних степенів, СЛР тощо.

Гостями й друзями дітей стали й працівники Національної поліції. Начальниця сектору ювенальної превенції Лубенського райвідділу поліції Катерина Сорокотяга та ювенальна інспекторка Валентина Бурдим навчали правилам поведінки вдома, на дорозі, з незнайомими людьми і подарували світловідбиваючі браслети.

Долучилися до навчань і Лубенські рятівники - Лубенське ДСНС Полтавської області на чолі з полковником Володимиром Башлієм. Вони розповідали про техніку безпеки на воді, як поводитися із вогнем, з невідомими предметами тощо.

Також відвідувала табір керівник сектору при міській раді молоді і спорту Начальник відділу сім’ї, молоді і спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради Світлана Скиба говорила з вихованцями про роль спорту, навчання, історії й розвитку нашої держави.

Надзвичайно смачними були страви, які діти варили на вогні у власноруч зробленій польовій кухні. Були чергування на кухні та території табору. Готування їжі, прибирання проводилося згідно графіку спортсменами самостійно.

В останній вечір табору розпалили велике вогнище та відбулася святкова дискотека.

Крім того проводився батьківський день, коли батьки мали змогу приїхати й побачити, як проводять час та чим займаються їх діти в таборі.

За період табору п’ятеро спортсменів навчилися плавати, усі інші отримали безліч незабутніх навичок, емоцій та спогадів.

Тренерський колектив висловлює вдячність батьківському комітету та усім причетним, хто допомагав в організації.

Захід відбувся за підтримки Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка та начальника відділу сім’ї молоді та спорту Світлани Скиби.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови