Всією громадою молилися за мир та за Україну

28 липня, у День Української Державності, на Володимирському майдані у Лубнах відбувся молебень за Україну та за мир. Участь у заході взяло керівництво громади, працівники структурних підрозділів апарату самоврядування, представники духовенства Лубенщини різних конфесій, молодь.

У час війни щоденна молитва – потужний оберіг та символ непохитної віри. Тож цього дня громада молилася за те, щоб кожен воїн повернувся до рідних домівок живий та неушкоджений, щоб матері дочекалися синів, дружини – чоловіків, діти – батьків.

Та перед тим ведуча заходу Валентина Швайко у вступному слові нагадала присутнім про історичні джерела виникнення визначного державного свята, звернула увагу на знаковість місця, де громада зібралася на спільний молебень за Україну: «…на цьому майдані, що носить ім’я великого князя київського – Володимира Святославича. Саме він, охрестивши Русь-Україну у чистому плесі Дніпра, поставив для нащадків перший орієнтир, раз і назавжди визначивши вектор розвитку держави у бік європейської цивілізації. Відтоді, з сивого 988-го, ми починаємо відлік нашої державності, з цією датою пов’язуємо і сьогоднішнє свято - День Української Державності».

Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто виборював державність, незалежність та суверенітет держави, полеглих захисників України, які віддали життя за рідну країну.

У своєму зверненні до громади Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко згадав про історичні віхи становлення української державності, а також наголосив: «Ми обов’язково переможемо у цій війні! Ми не віддамо ворогові жодного клаптика своєї землі! Бо всі ми єдині у спільній меті – звільнити рідні землі та відстояти свою свободу! Слава героям! Слава Україні!».

Представники духовенства Лубенської громади провели спільний молебень за Україну. Цього дня у спільній молитві об’єдналися священики усіх конфесій і миряни.

Кілька пісень прозвучало у виконанні учасників хору християнської церкви «Ковчег» (пастор Ігор Фень). Академічний хор «Камертон» (керівник Юлія Гриша) виконав молитву за Україну «Боже великий єдиний», а також твори, «Хваліте Господа» та «О, Україно!».

Крім того, біля імпровізованої сцени було встановлено скриньку для збирання коштів. Зібрані  присутніми  на  спільній молитві 5 тис. грн передали дружині нашого тяжкопораненого земляка Сергія Шаповала. Тож молімося за Україну та наближаймо перемогу разом!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови