Глибина простору Івана Волошина

         17 серпня у галереї мистецтв відбулося відкриття персональної виставки під назвою «Світло і тінь» молодого, талановитого, багатообіцяючого митця, уродженця Білгород – Дністровського, Одеської області, Івана Волошина.

        Привітали з мистецькою подією автора та всіх присутніх заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко, заступник Управління культури і мистецтв Оксана Радченко, виконувач обов’язків Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького Наталія Циганок, своє захоплення та радістю від знайомства висловив наш художник, член НСХУ Володимир Мірошниченко.

         Це вже дев’ята персональна виставка двадцятисемирічного художника живописця, графіка, реставратора, історика, краєзнавця, волонтера.

         Чарівна ведуча заходу Алла Литовченко, розкрила історію надзвичайно світлої людини, учасника багатьох спільних виставок та переможця різноманітних конкурсів, які проходили не тільки в Україні, але і далеко за її межами, з досягненнями та нагородами Івана Волошина, а їх, не дивлячись на молодий вік художника, чимало.

       Багато робіт знаходяться в приватних колекціях в Україні, Америці, Німеччині, Франції, Об’єднаних Арабських Еміратах.

       Споглядаючи на картини Івана Волошина, презентовані цього дня, ми помічаємо головну особливість автора – це передача ефектів світла і атмосфери. Створюючи пейзаж, автор зумів майстерно відобразити ілюзію глибини простору. Контури на полотні ніби розчиняються під дією сонячного світла, а картини, ніби зіткані з кольору, світла і повітря.

        Підтримати митця завітали почесні гості Михайло Гуйда - український живописець, народний художник України, заслужений діяч мистецтв України, професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, член НСХУ, лауреат премій Т.Г. Шевченка, І.Ю. Рєпіна, Т.Н. Яблонської та «Золотий перетин», Оксана Полтавець - заслужений художник України, член НСХУ, доцент, завідувач кафедри живопису Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука, лауреат премії ім. Тетяни Яблонської, Міжнародної премії УФК імені Володимира Винниченка, Наталія Полтавець - художник-живописець, доцент кафедри живопису Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука, заслужена артистка естрадного мистецтва. Всі вони відіграли ключову роль у становленні Івана Волошина, як митця, і нині продовжують його підтримувати.

       До слова, магістерську дипломну роботу «Герої Азовсталі» Івана Волошина, захист якої перше відбувся у залах Спілки художників України, глава держави Володимир Зеленський особисто відібрав для прикраси Офісу Президента.

       Ми сердечно бажаємо       автору щедрої долі та віри у диво, натхнення для творчих успіхів та життєвих перемог! Радіємо можливості відкрити роботи для нашого відвідувача.

      Роботи талановитого Івана Волошина будуть експонуватися у галереї мистецтв до 12 вересня. Щиро запрошуємо!

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови