Вітаємо !

Шановна громадо!

Сьогодні відзначаємо надзвичайно важливе національне свято – День Державного Прапора України!

День Державного Прапора України встановлений Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів.

Державний Прапор є одним із державних символів країни, він відбиває національні традиції, ідентифікуючи певну територію. Ще до християнізації Русі жовто-блакитні барви символізували Київську Державу. Утвердження синьо-жовтого поєднання як українських національних кольорів відбулося під час європейської «весни народів».

Уперше такий прапор замайорів у червні 1848 року на міській ратуші Львова. Відтоді полотнища в національних кольорах використовували під час Шевченківських та інших свят на Галичині, Буковині та Закарпатті. На Наддніпрянщині це стало можливим після революції 1905–1907 років. Із падінням царату ті барви були вже загальновизнаною українською символікою.

4 вересня 1991 року національний синьо-жовтий прапор замайорів над Верховною Радою України. 28 січня 1992 року Державний Прапор України затверджений Верховною Радою України. Це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів, із співвідношенням ширини до довжини 2:3.

Державний Прапор як символ нашої країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Пам’ятаймо це та шануймо одвічні державні символи!

Тож рівняння на Прапор!

З Днем Державного Прапора України!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови