Відбулася регіональна нарада щодо здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями населення

16 березня спеціалісти Полтавського обласного центру соціальних служб Світлана Калініченко, Оксана Помагайбо та Інна Горопашна провели у м. Лубнах регіональну нараду щодо здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями населення у новостворених територіальних громадах Лубенського району.

 

Відкриваючи захід, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Харченко підкреслила важливість своєчасного виявлення та надання соціальної підтримки сім’ям, що перебувають у складних життєвих обставинах і проживають у віддалених населених пунктах громади, а також вказала на необхідність налагодження тісної взаємодії між суб’єктами соціальної роботи, їх методичної та психологічної підтримки.

Модератори робочої наради обговорили з керівниками і фахівцями Лубенського та Пирятинського центрів соціальних служб, Новооржицького та Чорнухинського центрів надання соціальних послуг зміни у нормативно-правовій базі діяльності закладів соціальної сфери, нові алгоритми надання та стандартизації соціальних послуг, ознаки вразливості та специфіку підтримки сім’ї і дитини. Окремо були розглянуті особливості організації роботи із запобігання та протидії домашньому насильству і надання соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від його проявів.

Учасники наради отримали методичні посібники «Соціальна робота з вразливим сім’ями та дітьми» і висловили сподівання, що вдосконалення системи надання соціальних послуг принесе очікувані результати в першу чергу для тих мешканців територіальних громад, які потребують нашої уваги та підтримки.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови