Служба у справах дітей інформує

13 листопада проведено черговий рейд по сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах. Соціально-економічні труднощі у країні, карантинні заходи, пов’язані з поширенням COVID-19, негативно вплинули на виховну спроможність сімей з дітьми.

Одним з важливих напрямків роботи виконавчого комітету, зокрема служби у справах дітей є своєчасний захист дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Начальником та провідним спеціалістом служби у справах дітей Тетяною Башлій та Інною Парнюк,  спільно  із фахівцем із соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Інною Піддубною, інспектором ювенальної превенції Лубенського відділу поліції Катериною Сорокотягою у ході рейду було відвідано багатодітні родини ромської  національності, які проживають на території міста та перебувають у «групі ризику». Під час відвідувань сімей перевірено умови проживання дітей, забезпеченість родин продуктами харчування, наявність одягу та взуття у дітей, відповідно до віку та сезону.

Із батьками були проведені профілактичні бесіди щодо відповідального батьківства, створення належних умов для проживання та виховання дітей, надано роз’яснення щодо раціонального використання державної соціальної допомоги на утримання дітей різних категорій. З дітьми проведено роз’яснювальну роботу щодо шкідливості тютюнопаління та необхідності здобування середньої освіти.

Під час рейду вилучено шестирічну дитину, яка проживала в умовах, що несли загрозу її життю і здоров’ю. Дитина тимчасово влаштована у родину родичів, які зобов’язалися дбати про дівчинку і нести відповідальність за неї.

Членами рейдової бригади обстежено умови проживання родини опікуна у якій виховується 3 малолітніх дитини. Опікуну надана консультація щодо майнових прав дітей.

Цього ж дня один з батьків, який перебуває на обліку служби у справах дітей, як такий, що ухиляється від виконання батьківських обов’язків, був протестований на стан алкогольного сп’яніння у Лубенському наркодиспансері.

Шановні лубенці! Вкотре наголошуємо про необхідність створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей у ваших родинах. Адже діти – це наше майбутнє!

1

2

3

4

5

6

7

171120201311

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови