Відбулась творча зустріч із володарями премії ім. В. Симоненка

 

17 березня у бібліотеці ім. Малика відбулася зустріч із поетесою, громадсько-політичним діячем, засновником і директором видавництва «Духовна Вісь», Тетяною Домашенко та лубенським художником, членом НСХУ Олександром Мірошніченком - лауреатами літературно-мистецької премії імені Василя Симоненка за 2020 рік .

 Нагадаємо, що лауреатами премії ім. В.Симоненка минулого року у номінації «Література і публіцистика» названа Тетяна Домашенко за книгу «Служити Богу й Україні», а у номінації «Мистецтво та монументальна скульптура» - член НСХУ Олександр Мірошніченко за творчий доробок упродовж останніх двох років. 

Кілька слів про лауреатів премії ім. В.Симоненка за 2020 рік. Тетяна Домашенко народилася у с. Рокита Великобагачанського району Полтавської області. Перша книга «Калинове намисто», вийшла лише 2000 року. Також вона авторка 8 книг, друкувалася у різних часописах, як вітчизняних, так і зарубіжних, зокрема: «Нові Дні» (Австралія), «Наше Життя» (США), є переклади на італійську мову. Є багато публікацій у різних українських часописах.

Перша поетична збірка «Калинове намисто» вийшла у 2000 році у видавництві «Каменяр», Львів. Наступні три збірки «Озовітесь — мати кличе» (2001 р.), «Дві дороги» (2004 р.) та «Ода батьківській хаті» (2010 р.) вийшли у видавництві «Духовна вісь». Крім того, саме Тетяна Михайлівна є автором крилатого вислову «небесна сотня», вона глибоко патріотична, щира і відкрита.

Олександр Мірошніченко – теж добре відомий, талановитий художник, його роботи «Калина», «Бузок», «Монастирські сливи», «Сільська хатина» - то лише невелика часточка його творчого доробку. 

 Заступник голови районної ради Олександр Циганенко вручив премію Тетяні Домашенко (яку через карантинні обмеження мисткиня не змогла отримати вчасно), подякував за патріотизм, багаторічну творчу працю та безмежну любов до України.

До привітань приєдналися також письменники Лубенщини, зокрема Олександр Печора та Раїса Плотникова, рідний брат Олександра Мірошніченка – Володимир Мірошніченко, а також працівники бібліотеки ім. Малика в особі завідуючої Валентини Сьомак.

Тетяна Михайлівна зачитала кілька чудових, високопатріотичних поезій, а лубенський художник Мірошніченко поділився секретами творчості. Загалом зустріч залишила по собі приємні спогади та емоції.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови