Проблемні питання формування бюджету 2024 року

Напередодні процесу формування проєкту бюджету на 2024 рік вважаємо за необхідне прокоментувати публікацію Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Військовий ПДФО: Хіба ревуть воли, як ясла повні?». Ознайомитися з нею можна за посиланням https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/vijskovij-pdfo-khiba-revut-voli-jak-jasla-povni.html 

Що стосується бюджету Лубенської міської територіальної громади, то у 2022- 2023 роках і наша громада отримувала додатково 4% ПДФО і ПДФО з утримання військовослужбовців та правоохоронців.

І саме цей додатковий ресурс дав нам змогу не тільки не закрити жодну із соціальних програм, а ще й додатково спрямувати близько 3,0 млн. грн. на фінансову допомогу Об’єднаним силам ЗСУ та понад як на 23,0 млн. грн. надати допомогу технікою, обладнанням, товарами та послугами. Також на обладнання укриттів, захисних споруд на території нашої громади направлено 13 223,0 тис. грн.

Усі ці видатки проходять постійний контроль казначейства ще до проплати та знаходяться під постійним контролем низки державних органів.

За 2022–2023 роки на забезпечення делегованих повноважень держави з бюджету нашої громади направлено: постачальникам тепла і води в рахунок компенсації  різниці в тарифах - 21 868,7 тис. грн., на оплату праці медичних працівників — 6 450,8 тис. грн., на погашення дефіциту освітньої субвенції — 7 281,1 тис. грн., на пільгові перевезення —  18 151,4 тис. грн.

Крім цього, величезні витрати нашої громади, які просто неможливо обліковувати - це створення лінії захисту громади, надання різноманітних допомог ВПО, а найбільш болюче – це втрати наших земляків, воїнів, героїв, які полягли на окупованих територіях, їх поховання та підтримка родин військовослужбовців. Все це - витрати за рахунок доходів громадян, підприємств, установ, організацій.

Тому підтримуємо та вважаємо цілком слушною позицію Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування щодо недопущення вилучення вищевказаних доходів з бюджетів органів місцевого самоврядування при формуванні бюджету на 2024 рік.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови