18 вересня день вигнання з Лубен нацистських окупантів

18 вересня минає 80 років з того часу, коли у роки Другої світової війни з Лубен було вигнано гітлерівських злочинців. З цієї нагоди до Вічного вогню поклали квіти Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, керуючий справами виконавчого комітету Юлія Білокінь та представники ветеранських організацій міста.

У роки гітлерівської окупації на Лубенщині загинули тисячі військовослужбовців та мирних жителів нашого краю, а місто зазнало значного руйнування. Ми не маємо права забути й знецінити ці смерті. На жаль, в 1944 році Україна не стала вільною. Із вигнанням нацистів Україна не отримала волю, а опинилася під іншим пануванням. Його наслідками стали масові репресії та депортації сотень тисяч українців. Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна у кінцевому підсумку закінчується у столиці агресора. Волю і свободу Український народ отримав тільки після 24 серпня 1991 року, з розпадом Радянського Союзу, а остаточне визволення станеться після Української Перемоги в сучасній російсько-українській війні за незалежність.

Зараз нашу волю виборюють онуки й правнуки тих, хто поліг у 1943 році. Вічна пам’ять і слава нашим захисникам. Всім, хто боровся з нацизмом на фронтах Другої світової, а зараз протистоїть поневоленню російським агресором. Україна обов’язково переможе!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови