Вчимося та вдосконалюємо знання на тренінгах

28 та 29 вересня у м. Полтава відбувся тренінг для суб’єктів міжвідомчої взаємодії щодо забезпечення покращення доступу до правосуддя жінок та дівчат, що постраждали від гендерно зумовленого насильства. Захід проводився в рамках проєкту «Сила жінок: Проєкт жіночого активізму для покращення доступу до правосуддя та протидії ГЗН/СНПК», ООН Жінки, у партнерстві з БФ «Слов’янське серце».

Участь у тренінгу взяли представники Полтавської, Диканської, Лубенської, Кременчуцької та Миргородської громад. У тренерському складі: експертка у сфері соціальної політики Наталія Федорович й експертка у сфері протидії домашнього та сексуального насильства Валентина Осадча.

Лубенську ТГ представляли: головний спеціаліст відділу сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради Юлія Сахно, провідний фахівець з соціальної роботи Лубенського міського центру соціальних служб Світлана Кулакова, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг Наталія Сухонос, спеціаліст сектору по роботі з органами самоорганізації населення виконавчого комітету, депутат Катерина Скуратовська.

Учасники тренінгу опрацювали Міжнародні стандарти у сфері запобігання та протидії домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства, зокрема сексуального, пов’язаного із збройним конфліктом, Законодавство України, концепцію 4Р.

Як наголосили організатори, проведення цього тренінгу буде спрямовано на розв'язання наступних питань:

недостатня координація - Брак координації між відомствами часто призводить до втрати часу, ресурсів і, що найгірше, можливості надати своєчасну допомогу постраждалим;

необхідність врахування інтерсекційного підходу при наданні послуг - Тренінг допоможе учасникам зрозуміти ці особливості та набути вмінь для ефективного реагування;

недостатність знань і навичок- Тренінг отримати необхідні знання учасникам та навички для покращення доступу до правосуддя постраждалих від гендерно зумовленого насильства;

необхідність створення спільної мережі. Для ефективного реагування на випадки гендерно зумовленого насильства важливо створити мережу співпраці між різними відомствами.

Ініціатори проведення тренінгу сподіваються, що він допоможе установити контакти та взаємодію між учасниками. Адже підвищення обізнаності громади є ключовим елементом у боротьбі проти насильства і цьому треба вчитися у провідних спеціалістів.

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови