На Лубенщині відбувся перший Молитовний сніданок

17 жовтня на території Лубенської громади відбувся перший Молитовний сніданок, участь у якому взяли: духовенство різних релігійних конфесій Лубенського району, керівники органів виконавчої влади, депутати міської та обласної ради, капелани, волонтери, запрошені гості з Хоролу, Пирятина, Гребінки, Чорнух, Оржицької та Новооржицької селищних рад.

Тож священники усіх конфесій разом з мирянами молилися за Україну, за її дітей, за нашу святу землю, за перемогу правди й справедливий мир.

Молитовні сніданки протягом 80 років проводяться у більш ніж 180 країнах світу, слугуючи місцем духовного єднання і порозуміння. Вже десять років, як цю традицію впровадили в Україні. А тепер існує вона й на Лубенщині.

Митрополит Полтавський і Кременчуцький, владика Федір розпочав захід короткою проповіддю, а далі усі разом промовляли молитву «Отче наш». Звучали також молитви за Україну, за воїнів-захисників, за Перемогу та інші, що їх проголошували: благочинний Лубенського округу, настоятель Свято-Пантелеймонівської церкви, протоієрей о. Володимир, настоятель Храму Успіння Пресвятої Богородиці (УГКЦ) Василь Улішак, пастор церкви Християн віри Євангельської «Ковчег» Ігор Фень, єпископ обласного об’єднання Християнських церков «Світло життя» Дмитро Лаптєв, благочинний Хорольського і Семенівського округу Полтавської єпархії Православної Церкви України, митрофорний протоієрей Іван Сушінець, старший пастор церкви Адвентистів сьомого дня в Полтавській області Петро Свиденко.

Про важливість об’єднання у спільній молитві, надто у такі важливі часи, коли весь український народ бореться з російським агресором, а наші героїчні воїни дають відсіч агресору, говорив Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко. Виступили на заході начальник Лубенської РВА Сергій Сіряченко, голова районної ради Тетяна Качаненко, начальник відділу національностей і релігій обласного департаменту культури і туризму Полтавської ОВА Володимир Состін.

Велично та піднесено звучали духовні твори у виконанні академічного хору «Камертон» (керівник Юлія Гриша).

Спільна молитва за долю України та за мир мала на меті об’єднати усіх віруючих. Як свідчать відгуки учасників Молитовного сніданку, такої мети вдалося досягти.

 

 

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови