"Кольори білого континенту"

19 жовтня з ініціативи Державного закладу "Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» в приміщенні галереї мистецтв Лубенського краєзначого музею відкрилась виставка "Кольори білого континенту" та відбулася пряма трансляція з Антарктидою, о.Галіндез (відстань близько 16.тис.км). Саме зараз на станції "Академік Вернадський" у складі 28-ї української наукової експедиції перебуває дослідник, біолог, фотограф, волонтер - Сергій ГЛОТОВ. Знаходячись у найвіддаленішій точці світу, він активно продовжує волонтерську роботу та збирає кошти для потреб ЗСУ. Ведучою телемосту була науковий співробітник галереї мистецтв Лідія Різуненко.

Сергій Глотов фіксує на фото пінгвінів, морських левів та інших тварин аби використати свої світлини із благодійною метою. Полярник створив серію фотовиставок та започаткував ініціативу "Листівки незламності", що стає популярною не лише в Україні, а й далеко за її межами. Учасники зустрічі, а їх було близько 70 осіб (студенти та старшокласники міста) із захопленням слухали розповідь, ставили запитання, спілкувалися з біологом.

До прямої трансляції приєднались ліцеї та гімназії Лубенської громади, які уже проводили уроки географії в галереї мистецтв та співпрацюють з Національним антарктичним науковим центром " Академік Вернадський".

У галереї мистецтв відвідувачі зможуть оглянути світлини антарктичних птахів і ссавців, які мешкають навколо української станції. Кілька видів пінгвінів, морські котики, леопарди і слони, льодовики та айсберги - на деякий час ви зможете зануритися у цю неймовірну атмосферу Антарктики.

Долучайтесь до пізнавального та емоційного в галереї мистецтв.

Виставка триватиме до 1 листопада. Раді зустрічі!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови