І ожила історія Лубенської залізниці...

22 жовтня у краєзнавчому музеї відбулася зустріч, присвячена історії Лубенської залізниці. Про початок залізничного сполучення по станції Лубни розповіла науковий співробітник Тетяна Сафронова. Шанувальники історії рідного краю мали змогу побачити унікальні фото будівництва залізничного моста, першого потягу, який прибув у місто 27 квітня 1901 року, світлини першого вокзалу, пішохідного залізничного мосту, хронікальні кадри зі станції Лубни 1929 року.

Керівник Лубенського центру професійної освіти Південної залізниці Юрій Комов розповів про створення у 1944 році навчального закладу, який вже майже 80 років є одним із найкращих у галузі. Лубенець Віктор Рудь поділився спогадами про свого батька Григорія Рудя, який працював на Лубенській залізниці в 1930-40-х роках ХХ століття. Відвідувачі музею побачили також сімейну реліквію родини Лісових-Василенків - залізничний ліхтар та родинні фото, які презентував Михайло Василенко.

Під час зустрічі лунали спогади про події, пов’язані з залізницею від колишніх працівників галузі та присутніх на заході лубенців.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови