«Плекаймо рідне слово!»

27 жовтня вся Україна відзначає День української писемності та мови. Тож з нагоди свята в Лубенській міській бібліотеці для дітей провели мовознавчий турнір «Плекаймо рідне слово!» разом з учнями 5-го класу гімназії імені Василя Барки та лінгвістичну гру «Територія слова» з дев'ятикласниками Лубенської спеціальної школи.

Працівники бібліотеки говорили з дітьми про походження свята, про важливість розвитку писемності, мови та друку; познайомили гостей із цікавими книгами, читанням яких вони мають можливість насолоджуватись.

Школярі завзято долали сходинки турніру: «інтелектуальну вікторину», «поетичний пінг-понг», «словниковий фуршет», «алфавітний лабіринт», «ораторське мистецтво», «мовні спотикалки», «рухливі ігри». Взяли активну участь в конкурсі «Загадковий», колективних вправах «Криниця мудрості», ігрових конкурсах. Під час заходів звучали вірші та пісні про мову, прислів’я та приказки.

Ці зустрічі допомогли присутнім ще раз доторкнутися до краси рідної мови, вдосконалити свої знання та навички з українського мовлення, а також відчути свою приналежність до людей, які поважають рідну землю, її мову.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови