Україна, війна, довкілля

Війна росії проти України не тільки забирає людські життя, завдає значної шкоди не лише економіці та культурній спадщині,а й довкіллю нашої країни. Численні випадки цілеспрямованого знищення природних ресурсів та інфраструктурних об*єктів мають риси екоциду проти українського народу. Зараз навіть неможливо повністю оцінити вплив війни на довкілля через брак точної інформації.

Проте точно зрозуміло: чим довше триває війна, тим більше наслідків ми матимемо в майбутньому. Знищуються ліси та ландшафт, втрачається біорізноманіття та червонокнижні види, виникають пожежі в екосистемі та на промислових об*єктах, відбувається хімічне забруднення від обстрілів і ракет, абруднюються ґрунти та водойми нафтопродуктами.

Після закінчення війни негативні наслідки бойових дій відчуватиме не тільки Україна, а й увесь світ, тому що екосистема не має чітких кордонів.

До Дня запобігання експлуатаціїї навколишнього середовища під час війни, у філії №8 Вовчицька сільська бібліотека, було проведено панораму фактів «Україна,війна,довкілля», під час якої відвідувачі могли ознайомитися з тематичною добіркою матеріалів.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови