З професійним святом!

Шановні працівники культури та майстри народного мистецтва Лубенщини!

Прийміть щирі вітання з професійним святом!

Ще донедавна День працівників культури і аматорів народного мистецтва відзначався в Україні 23 березня. Ця дата була встановлена в березні 2000 року Указом Президента України № 484/2000, враховуючи вагомий внесок працівників культури та аматорів у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно - просвітницьку діяльність.

З 2013 року, згідно з Указом Президента України, цей день став відзначатися 9 листопада й отримав назву - Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Тож сердечно вітаємо усіх, хто присвятив себе служінню мистецтву, хто дарує людям незабутні зустрічі з прекрасним, а це усі наші творчі колективи, талановиті, самобутні артисти Лубенської громади!

Саме завдяки вам українська культура змогла зберегти свою самобутність, зберегти та примножити неоціненні народні надбання, звичаї, традиції, що передаються від покоління до покоління.

Сьогодні російські агресори ведуть жорстоку війну не лише з нашою державою, а й нівечать культуру, мистецтво, слово, розграбовують музеї та осередки культури. Тому нині ми знову виборюємо свої культурні, одвічні цінності, власну ідентичність, бо українська культура  – ще одна потужна зброя проти рашистських загарбників.

Самобутні творчі колективи, майстри народного мистецтва та аматори сцени Лубенської громади, міцно й надійно тримають свій – культурно-мистецький фронт. Тож дякуємо вам за патріотизм, сподвижництво, відродження та збереження духовних скарбів, за те, що надихаєте людей, даруєте їм відчуття свята та оптимізму.

Зичимо міцного здоров’я вам, миру, добробуту, реалізації усіх творчих проєктів і невичерпної наснаги!

З Днем працівників культури та майстрів народного мистецтва!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови