«І на тім рушникові…»: про захід у терцентрі

9 листопада у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  відбулася тематична година «І на тім рушникові…». У відвідувачів  закладу випала нагода ще раз зустрітися, поспілкуватися, послухати  українські народні пісні у виконанні  учасників колективу «Зустріч». А також згадати обрядові звичаї нашого народу та  розширити знання про традиції застосування і призначення українського рушника.

В народі говорять, що на українському рушнику вишита доля нашого народу, де переплелися і радість і біль. Його можна порівняти з піснею у якій є свої слова, своя мелодія так  і рушники мають свій візерунок, але всі вони об’єднані  загадковою українською душею.

Присутні на тематичній годині мали нагоду послухати вірші Наталії Баклай, які  продекламувала Ольга Помаз, а також насолодитися ніжним звучанням бандури у виконанні гості заходу Богданою Мороз та  чарівними лейтмотивами  під баян Миколи Кочерги.

Зустріч пройшла у дуже гарній атмосфері щирості, тепла і затишку і завершилась з переконанням, що обрядові традиції та народні звичаї ніколи не можна забувати,  а плекати та відроджувати.

                                              

Завідувач відділення

денного перебування

Людмила Полюлях

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови