Відбулася позачергова сесія Лубенської міської ради

16 листопада у приміщенні виконкому відбулася позачергова тридцять п'ята сесія міської ради восьмого скликання, яку проводив Лубенський міський голова Олександр Грицаєнко.

Традиційно її відкриття супроводжувалося звучанням гімну Лубен, після чого присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про полеглих у боях за Україну захисників.

Та перед початком роботи Олександр Грицаєнко вручив посвідчення депутатам Івану Карпцю та Артему Россосі й побажав плідної та успішної роботи задля розвитку та  розквіту громади.

Розгляд сесійних питань розпочався з виступу начальника відділу економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Олени Цох-Карунської, яка представила Стратегію розвитку Лубенської територіальної громади на 2024-2027 роки та План заходів з реалізації Стратегії розвитку Лубенської територіальної громади на 2024-2027 роки. Депутати проголосували за прийняття проєкту рішення після врахування усіх думок, що лунали в залі.

Інформацію щодо внесення змін до рішення Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області від 17 лютого 2022 року надала секретар міської ради Маргарита Комарова. Рішення прийнято.

Позитивно проголосували й про створення класу з інклюзивною формою навчання та введення до штатного розпису Першої гімназії імені Матвія Номиса Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області додаткової штатної одиниці асистента вчителя, проєкт рішення озвучив начальник управління освіти Мирослав Костенко.

Далі розглянули наступні питання, що були підтримані депутатами після обговорення та отримання від доповідачів відповідей на поставлені запитання:

про погосподарський облік на території Лубенської територіальної громади Лубенського району Полтавської області;

про затвердження Програми фінансової підтримки Комунальної установи – редакції міськрайонного радіомовлення «Радіо – Лубни» на 2024 рік;

про затвердження Програми сприяння виконанню рішень судів, інших виконавчих документів та сплати судового збору на 2024 рік.

З важливими питаннями стосовно фінансової підтримки медичних закладів  громади виступив начальник управління охорони здоров’я виконавчого комітету Віктор Ківа, а саме:

про затвердження фінансового плану Комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство Лубенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» на 2023 рік у новій редакції ;

про затвердження Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області» на 2022-2024 роки у новій редакції;

про затвердження фінансового плану Комунального підприємства «Лубенська лікарня інтенсивного лікування» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області на 2023 рік у новій редакції;

Упродовж роботи сесії прийняли рішення про внесення змін до Програми утримання та розвитку парків Лубенської територіальної громади на 2022-2024 роки, взявши до уваги інформацію в.о. директора Комунального підприємства «Парки Посулля» та поставивши йому багато конкретних запитань щодо фінансово-господарської роботи установи.

Відповідно до порядку денного, заслухали також перелік питань комунальної сфери, що звучали у викладі в.о. начальника управління житлово-комунального господарства Олександра Яременка, зокрема:

про внесення змін до Програми з поліпшення утримання та збереження зелених насаджень Лубенської територіальної громади на 2022-2024 роки

про внесення змін до Програми з утримання та поточного ремонту кладовищ, пам'ятників, меморіальних дощок та місць захоронення видатних діячів Лубенської територіальної громади на 2022-2024 роки;

про внесення змін до Програми надання поточного трансферту комунальному підприємству «Лубни-водоканал» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області для оплати енергоносіїв на 2023 рік;

про внесення змін до рішення Лубенської міської ради від 23.03.2023 року «Про надання згоди комунальному підприємству «Сяйво» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області»;

про затвердження Програми надання поточного трансферту комунальному підприємству «Сяйво» Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області для оплати енергоносіїв у листопаді-грудні 2023 року.

Проте, питання про затвердження Програми часткової компенсації вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані об'єднаннями співвласників та управителями багатоквартирних будинків, житловими та обслуговуючими кооперативами Лубенської територіальної громади на  2023 – 2024 роки, не знайшло підтримки серед депутатів.

Насамкінець розглядом об'ємного переліку земельних питань, що вже попередньо опрацьовувались на засіданнях профільних депутатських комісій, робота сесії закінчується. Деякі з цих питань, як-от: про надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в с.Вільшанка Лубенського району та про надання згоди на передачу в суборенду частини орендованої земельної ділянки, не були прийняті. Питання про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок – знято з розгляду.

Про проведення наступної сесії Лубенської міської ради повідомлятиметься у наших наступних матеріалах.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови