Вітаємо з визначним державним святом!

Шановна громадо, молодь, воїни-захисники!

Сьогодні відзначаємо одне з найбільших державних свят – День Гідності та Свободи!

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з указом Президента України №872/2014 від 13.11.2014 року. Цей день установлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору».

10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє.

10 років тому ми зафіксували історію нашої першої перемоги у цій війні – Революції Гідності. Потужність, єдність і масовість громадянського спротиву, самопожертва Героїв Небесної Сотні не залишили проросійській диктатурі шансу в те, що втримало нашу оборону в найважчі часи, і що дасть нам силу перемогти – Гідність і Свобода. Наша зброя заряджена нашою гідністю і жагою свободи.

Під час Революції Гідності та під час війни з російським агресором українці довели свою відданість демократичному шляху розвитку, нагадали світові справжній сенс демократичних цінностей. Стійкість українців, які відстояли десять років тому та боронять сьогодні свою країну, свої Гідність і Свободу, вразила Європу та світ.

Десятки і сотні тисяч майданівців і сьогодні воюють у лавах ЗСУ та Сил Оборони, евакуюють поранених з поля бою, волонтерять, підтримують армію. Тисячі тих, хто під час Революції Гідності був ще дитиною та не розумів значущості тих подій, сьогодні, натхненні Гідністю та жагою Свободи, які надихали учасників Майдану, разом зі старшими побратимами та посестрами захищають Україну від московської навали.

Сьогодні ми дякуємо всім гідним і вільним. Тим, хто зі щитом і хто на щиті. Для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода.

Саме за це усі ми сьогодні боремось з ворогом щодня і обов’язково переможемо!

З Днем Гідності та Свободи, краяни!

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови