"Україна - країна нескорених"

22 листопада об 11.00 годині, біля пам'ятника давньоруському воїну в Лубнах, за участю представників влади громади, працівників структурних підрозділів апарату самоврядування, освітян, молоді, школярів та громадськості відбувся тематичний захід з нагоди Дня Гідності та Свободи під назвою "Україна - країна нескорених".

Одне з найбільших національних свят, що відзначається на рівні держави – День Гідності та Свободи відбувся і на території Лубенської громади. Основні тези свята, його ідейний зміст звучав з вуст ведучих, учнів академічного ліцею «Європейський» (директор Лариса Деркач) Софії Кіян та Івана Ліпатова: «Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості! Завдяки людям, яким небайдужа доля України в цілому і кожного із нас окремо, ми маємо можливість і досі залишатися незалежною нескореною країною!».

Упродовж тематичного заходу урочисто і піднесено звучав вірш на слова Тараса Петриненка «Мені казали…», з яким виступив Денис Мусієнко (Лубенського академічного ліцею «Європейський»).

Пісня «Stefania», що була написана Олегом Псюком та яку натхненно виконав учень 5-го класу Ростислав Бондаренко, зворушила та розчулила усіх присутніх. А завершальним акцентом став  патріотичний флешмоб «Маніфест», який підготували учні вищезгаданого ліцею. Управління культури та мистецтв посприяло в озвученні тематичного заходу.

.

Додати коментар

Меню

Перекладач жестової мови
Ти як?
Ти як? Перекладач жестової мови